زیتون پرورده ی مخصوص گیلان!

مواد لازم:

زیتون سبز هسته گرفته و به دلخواه خورد یا درسته : نیم کیلو
رب انار : نیم پیمانه
سیر کوبیده  :  8 پر
آب لیمو: 2 قاشق
مغز گردو کوبیده:   150 گرم
نعنای خشک کف مال:1 قاشق مرباخوری
 
طرز تهیه :

زیتون پرورده از ساخته های بسیار نغز آشپزی گیلان است و در خود گیلان آن را مانند ترشی و ماهی شور در کنار غذای اصلی سر سفره می گذارند ، ولی روی میز اردو هم مسلماً جای خود را دارد .

 در گیلان زیتون پرورده را غالباً با زیتون ماری و آب ترشه انار ( نوعی انار جنگلی بسیار ترش ) و سبزی های بومی مانند . خالواش و چوچاق درست می کنند . این مواد را در تهران و برخی از شهرستان ها از فروشگاه های مواد خوراکی گیلان می توان خرید ، ولی اگر این مواد در دسترس نبود ، از روی این دستور عمل کنید ، نتیجه رضایت بخش خواهد بود . همه مواد را در ظرفی بریزید ، زیر و رو کنید و یک ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید ، سپس در ظرف اردور بکشید و سرد سر سفره بگذارید .

زیتون گاهی بیش از اندازه شور است ؛ ممکن است لازم باشد پس از هسته گرفتن آن را 1 ساعت در آب سرد بخوابانید .
/ 0 نظر / 10 بازدید